A mediterrán hajóutak legjobb időpontja

Mallorca, Côte D'Azur, Santorini, Szicília és Korfu hőmérséklete, csapadékmennyisége és más éghajlati adatok ezen az oldalon éghajlati táblázatokban és diagramokban találhatók. Az összes éghajlati adatot is kiértékeltük, hogy ajánlást adhassunk Önnek arra vonatkozóan, hogy mely hónapok a legalkalmasabbak az Ön számára egy Földközi-tengeri hajóútra.

A mediterrán hajóutak az egyik legnépszerűbb hajózási útvonal, amely mesés tengerparti területeket, egyedülálló szigeteket és eldugott öblöket köt össze képekben. Számos hajótársaság, köztük az AIDA, a TUI Cruises, az MSC Cruises, a Costa, a Hapag Lloyd és az NCL kínál földközi-tengeri hajóutakat. Az utazási iparág különválasztja a nyugati és a keleti Földközi-tengert, de az Égei- és az adriai-tengeri kikötőkkel, valamint az Atlanti-óceánon található Kanári-szigetekkel együtt csoportosítja őket. A hajóutak középpontjában Spanyolország, Görögország, Olaszország, Horvátország, Törökország és Franciaország áll. Málta és Ciprus is szerepel a népszerű útvonalakon. Ibiza, Menorca, Alicante, Valencia, Barcelona, Marseille, Cannes, Livorno, Róma/Civitavecchia, Nápoly, Palermo és Olbia mind a főbb nyugat-mediterrán körutazási kikötők. A görög szigetek mellett a Földközi-tenger keleti részén Isztambul és Izmir is gyakori kikötőhely. Bari, Dubrovnik, Korfu, Szantorini, Mykonos, Trieszt és Velence is szerepel a listán.

A Földközi-tengeren kapott napsütés mennyisége határozza meg az éghajlatot, és ez a legtöbb helyen csodálatos, évente körülbelül 300 órányi napsütéssel. A nyári hónapok a szigeteken és az Égei-tengeren gyakran nagyon melegek, a szárazföldön és az Adria partvidékén pedig a nyári hónapok szintén csodálatosan naposak és melegek.

A telek nem olyan hidegek, de sok helyen csapadékosabbak. Ezek nem hosszan tartó esős évszakok, de a napsütéses órák száma jelentősen kevesebb a téli hónapokban. Ilyenkor a körutazások inkább a Kanári-szigetekre vagy a Karib-tengerre és Ázsiába mennek.

A mediterrán hajóutakat a húsvét és október közötti időszakban részesítjük előnyben. A hőmérséklet május közepétől a legkellemesebb, amikor egyes helyeken már elég kellemes a fürdőzéshez. A nyár aztán június és szeptember között veszi át az uralmat a Földközi-tengeren, amikor a július és az augusztus különösen forró hónapok.


A mediterrán hajóutakban mindig van valami különleges, függetlenül az évszaktól. A legmelegebb hónapokban a fantasztikus öblökben és strandokon élvezheti a fürdőzés örömét, de a nyár elején és ősszel különösen élvezheti a felfedezést. Számos vonzó látnivaló áll rendelkezésre, amelyek nemcsak festői látványosságokat, hanem változatos kulturális programot is kínálnak.

 
Narodni_trg_Zadar.jpg

MSC Armonia rövid csoportos hajóút első hajózóknak magyar nyelvű idegenvezetővel

2023. Április 1-4.

MSC15003162.jpg

MSC Lirica csoportos hajóút az Adrián át Görögországba magyar idegenvezetővel

2023. Május 1-8.

MSC15004534.jpg

Mediterrán partokon csoportos MSC World Europa hajóút magyar nyelvű idegenvezetővel

2023. Május 6-14.

MSC14000568.jpg

Mediterrán válogatás csoportos MSC Seaview hajóút magyar nyelvű idegenvezetővel

2023. Május 6-15.

MSC14000523.jpg

Római vakáció MSC Divina csoportos hajóút magyar idegenvezetővel

2023. Július 6-14.

 

Ezen az oldalon információkat talál az éghajlatról és a Karib-tengeri hajóutak legjobb időpontjáról. Éghajlati táblázatokat és diagramokat készítettünk Puerto Rico, Barbados, Bahama-szigetek, Miami / Fort Lauderdale és Curacao helyszíneihez. Ezek részleteket tartalmaznak a hőmérsékletről, a csapadékról és egyebekről.

Megnéztük az összes éghajlati adatot is, és ajánlást adtunk arra vonatkozóan, hogy mely hónapokban a legjobb egy közel-keleti hajóúton részt venni.

Mallorca, Côte D'Azur, Santorini, Szicília és Korfu hőmérséklete, csapadékmennyisége és más éghajlati adatok ezen az oldalon éghajlati táblázatokban és diagramokban találhatók. Az összes éghajlati adatot is kiértékeltük, hogy ajánlást adhassunk Önnek arra vonatkozóan, hogy mely hónapok a legalkalmasabbak az Ön számára egy Földközi-tengeri hajóútra.