A közel-keleti hajóutak legjobb időpontja

Megnéztük az összes éghajlati adatot is, és ajánlást adtunk arra vonatkozóan, hogy mely hónapokban a legjobb egy közel-keleti hajóúton részt venni.

A közel-keleti hajóutak népszerűsége az elmúlt években az egekbe szökött, és továbbra is nagy a kereslet irántuk. Nem csoda, hiszen az olyan nagyszerű metropoliszok mellett, mint Dubai és Abu Dhabi, a fantasztikus időjárás különösen vonzó. Az Egyesült Arab Emírségeken és az olyan szomszédos országokon, mint Omán, Kuvait és Bahrein keresztül tett körutazás csodálatos módja az utazásnak. Az olyan nagy hajótársaságok, mint az AIDA, a TUI Cruises, a Costa Cruises, az MSC, a Celebrity Cruises és a Norwegian Cruise Lines mind kínálnak emírségi és közel-keleti hajóutakat. A legtöbb útvonal kiindulópontja Dubai, az Egyesült Arab Emírségek zászlóshajója. A modern infrastruktúra lenyűgöző kombinációja a világ legmagasabb épületeivel és gyártósorai, valamint az 1001 éjszaka kulturális hangulata ideális bevezető minden hajóúthoz. Dubaj mellett a keleti térségben található még Abu Dhabi, Doha (Katar), Muscat és Khasab (Omán), Manama (Bahrein), Khor Fakkan, Salalah és Sir Bani Yas szigete. Az út és az időtartam során olyan helyekkel kiegészítve, mint Akaba (Jordánia), Safaga / Luxor és a Szuezi-csatorna (Egyiptom), Mumbai, Cochin és Goa (mind Indiában), vagy török kikötők szoktak hozzáadni. A közel-keleti hajóutak széles választékot, izgalmas szárazföldi kirándulásokat és izgalmas látnivalókat kínálnak.

A Kelet és az Egyesült Arab Emírségek sivatagjait egész évben forró éghajlat jellemzi, valamint több területen trópusi éghajlat uralkodik. Az éghajlat egész évben mindig forró, de különösen forró a májustól szeptemberig tartó nyári hónapokban. Minden kikötő egyetért abban, hogy az éghajlat ősztől tavaszig kellemes. Általában a forgalmas nyári szezonon kívül, amikor az időjárási viszonyok különösen kedvezőek. Keleten nincs monszun (Ománban nyáron szezonális monszun fordul elő), így nem esik az eső. Dubaiban és Abu Dhabiban novemberben nem ritka a napi 30 °C feletti hőmérséklet, a leghűvösebb hónapok január és február, ahol a napi átlaghőmérséklet 24 °C és 25 °C között van. A víz hőmérséklete a januári 21 °C-tól a nyári 32 °C-ig terjed, így a fürdőzés egész évben lehetséges.

Általánosságban elmondható, hogy a keleti nyár az európaiak számára szinte elviselhetetlenül forró, még akkor is, ha egy hajóút elméletileg a légáramlatnak köszönhetően lehűlhet egy kicsit. De még a partraszállás alatt is kínszenvedéssé válik minden lépés az akár 50 °C-os hőmérsékleten, az ordító napsütésben.

A keleti körutazások legjobb utazási szezonja ezért október közepe körül kezdődik és körülbelül április végéig tart. A november és március közötti utazási időszak számunkra különösen ideális. A hőérzékenyek számára a két hónap, a május és a szeptember még viszonylag jól használható, de gyakran elérik a 40 °C-os és annál magasabb értékeket is.

 

Ezen az oldalon információkat talál az éghajlatról és a Karib-tengeri hajóutak legjobb időpontjáról. Éghajlati táblázatokat és diagramokat készítettünk Puerto Rico, Barbados, Bahama-szigetek, Miami / Fort Lauderdale és Curacao helyszíneihez. Ezek részleteket tartalmaznak a hőmérsékletről, a csapadékról és egyebekről.

Megnéztük az összes éghajlati adatot is, és ajánlást adtunk arra vonatkozóan, hogy mely hónapokban a legjobb egy közel-keleti hajóúton részt venni.

Mallorca, Côte D'Azur, Santorini, Szicília és Korfu hőmérséklete, csapadékmennyisége és más éghajlati adatok ezen az oldalon éghajlati táblázatokban és diagramokban találhatók. Az összes éghajlati adatot is kiértékeltük, hogy ajánlást adhassunk Önnek arra vonatkozóan, hogy mely hónapok a legalkalmasabbak az Ön számára egy Földközi-tengeri hajóútra.