A karibi hajóutak legjobb időpontja

Ezen az oldalon információkat talál az éghajlatról és a Karib-tengeri hajóutak legjobb időpontjáról. Éghajlati táblázatokat és diagramokat készítettünk Puerto Rico, Barbados, Bahama-szigetek, Miami / Fort Lauderdale és Curacao helyszíneihez. Ezek részleteket tartalmaznak a hőmérsékletről, a csapadékról és egyebekről.

A karibi hajóutak évek óta az egyik legnépszerűbb útvonal, amely lehetővé teszi a látogatók számára, hogy a szigetek több látnivalóját is összekapcsolják. A kereslet gyorsan növekszik.

Mivel egyre több német hajózási társaság veszi fel a karibi hajóutakat a kínálatába, különösen a téli időszakban Európában, és mivel számos légitársaság közvetlenül az indulási és célállomásokra repül, az álomutazások egyre elérhetőbbé válnak.

A Karib-tenger a hajótársaságok melegágya, amelyek mindenféle hajótípust és utast kiszolgálnak, és a legkülönfélébb hajókat egyesítik. Az angol nyelvű piacot évek óta a Royal Caribbean, a Carnival Cruises, a P&O Cruises, a Norwegian Cruise Line és a Disney uralja, de a német látogatók körében is egyre népszerűbbek.

Az AIDA-tól és a TUI Cruises-tól az MSC Cruises-on és a Costán át a Hapag Lloydig valamennyi hajótársaság kínál karibi körutazásokat.


A kiindulási pontok és az útvonalak meglehetősen jellegzetesek. Az utak gyakran Miamiban vagy Fort Lauderdale-ben (Florida és az Egyesült Államok), San Juanban (Puerto Rico), Santo Domingóban (Dominikai Köztársaság), Nassauban (Bahama-szigetek) és Bridgetownban (Barbados) kezdődnek.

Ocho Rios és Montego Bay Jamaikán, Cozumel Mexikóban, Fort de France Martinique-on, Pointe-à-Pitre Guadeloupe-on, Havanna Kubában, St. George's Grenadán, Castries Szent Lucián, Willemstad Curaçaón és Oranjestad Arubán a legnépszerűbb karibi hajóút kikötők közé tartozik.

A Karib-szigetek éghajlata trópusi vagy szubtrópusi, amelyet jelentősen befolyásol az északkeleti passzátszel. Valamennyi szigeten egész évben meglehetősen állandó, magas hőmérséklet uralkodik. Mindazonáltal a Karib-térségben számos regionális jellegzetesség és különbség van.

Általánosságban elmondható, hogy a nyári hónapok nemcsak több szelet hoznak, hanem lényegesen csapadékosabbak is, mint a téliek. Ez különösen igaz a Nagy-Antillák szigeteire, amelyeket június és november eleje között (hurrikánszezon) trópusi ciklonok érhetnek el.

A déli Kis-Antillák, amelyek a szél alatti és a szél feletti szigetekre oszthatók. A passzát miatt az utóbbi csoportban többször is előfordulnak nedves felhők, amelyek egész évben esőt zúdíthatnak a hegyekre.

A szél alatti szigeteken ezzel szemben sokkal ritkább a csapadék, sokkal kevesebb az eső, és a hőmérséklet is valamivel magasabb egész évben. Az olyan karibi országok, mint az ABC-szigetek (Aruba, Bonaire, Curacao), Barbados és Trinidad és Tobago mind a szél alatt vannak, és kívül esnek a szokásos hurrikánövön.

Általánosságban elmondható, hogy a hajózási társaságok érthető okokból nem vállalnak kockázatot: nem akarják veszélyeztetni a tőkéjüket (azaz a hajók és a felszerelések állapotát), és természetesen a személyzetüket vagy a vendégeiket sem. Még váratlan időjárási szélsőségek esetén is korán átütemezik az útvonalat, és szükség esetén kiigazítják.

A hurrikánok és a veszélyes hullámzás tekintetében tehát elmondható, hogy a hajózási társaságok által kínált karibi körutazások alkalmával egy utazás általában abszolút biztonságos. Általánosságban tehát a július és november eleje közötti potenciális hurrikánszezon kerülendő.

A karibi hajóutak legjobb utazási szezonjaként a januártól áprilisig tartó hónapokat ajánljuk. November és december szintén jó utazási szezon a legtöbb karibi térségben, beleértve az USA-beli Floridát is, ahogyan a májustól június elejéig tartó időszak is még mindig jól használható.

Bár az első heves trópusi záporok regionálisan már májusban és júniusban előfordulhatnak, ezek általában csak rövid esőzések, mielőtt utána ismét kitisztul az ég. A trópusi ciklonok (hurrikánok) legnagyobb veszélye szeptemberben és októberben áll fenn.

 
MSC13018346.jpg

Norwegian Bliss csoportos hajóút a mexikói riviérán magyar nyelvű idegenvezetővel

2022. November 18-28.

MSC13018354.jpg

Norwegian Joy karibi hajóút magyar nyelvű idegenvezetővel

2023. Március 17-26.

 

Ezen az oldalon információkat talál az éghajlatról és a Karib-tengeri hajóutak legjobb időpontjáról. Éghajlati táblázatokat és diagramokat készítettünk Puerto Rico, Barbados, Bahama-szigetek, Miami / Fort Lauderdale és Curacao helyszíneihez. Ezek részleteket tartalmaznak a hőmérsékletről, a csapadékról és egyebekről.

Megnéztük az összes éghajlati adatot is, és ajánlást adtunk arra vonatkozóan, hogy mely hónapokban a legjobb egy közel-keleti hajóúton részt venni.

Mallorca, Côte D'Azur, Santorini, Szicília és Korfu hőmérséklete, csapadékmennyisége és más éghajlati adatok ezen az oldalon éghajlati táblázatokban és diagramokban találhatók. Az összes éghajlati adatot is kiértékeltük, hogy ajánlást adhassunk Önnek arra vonatkozóan, hogy mely hónapok a legalkalmasabbak az Ön számára egy Földközi-tengeri hajóútra.